Visual storytelling is een krachtige manier om een verhaal te vertellen en de boodschap van jouw bedrijf op een effectieve manier over te brengen aan jouw doelgroep. Foto’s en video’s spelen hierbij een belangrijke rol, omdat zij de mogelijkheid bieden om emoties en verhalen op een indrukwekkende manier over te brengen.

Gebruik van emotie

Bij visual storytelling is het van belang om een emotionele band te creëren tussen de kijker en het verhaal. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door close-up shots te gebruiken om emoties te tonen of door het gebruik van licht en kleur om een bepaalde sfeer te creëren. Daarnaast kunnen beelden worden gebruikt om een verhaal te vertellen en personages te introduceren.

Storytelling gebruiken in bedrijfsvideo’s

Het gebruik van storytelling technieken is met name belangrijk bij bedrijfsvideo’s. Een goed geproduceerde bedrijfsvideo kan namelijk helpen om een merk of bedrijf te positioneren en de betrokkenheid en interesse van potentiële klanten of nieuwe medewerkers te vergroten. Door het gebruik van storytelling technieken kan jouw bedrijf haar boodschap op een boeiende manier overbrengen en jouw merk op een positieve manier in de markt zetten.

Bedrijfsvideo voor Elan Onderwijsgroep

Het verhaal van jouw bedrijf vertellen

Een voorbeeld van een storytelling techniek die kan worden toegepast bij bedrijfsvideo’s is het gebruik van storytelling arcs (verhaallijnen). Dit houdt in dat het verhaal wordt opgebouwd rondom een centrale vraag of probleem, waarbij de kijker wordt meegenomen in de zoektocht naar een oplossing. Door deze techniek toe te passen, wordt de kijker betrokken bij het verhaal en kan de boodschap op een effectieve manier worden overgebracht.

In een bedrijfsvideo kan bijvoorbeeld worden verteld hoe jouw bedrijf tot stand is gekomen en welke uitdagingen er zijn overwonnen. Hierbij kan de centrale vraag zijn: “Hoe is mijn bedrijf gegroeid en welke uitdagingen zijn er overwonnen?” Door deze vraag als leidraad te gebruiken, kan het verhaal op een boeiende manier worden verteld en kan de kijker zich identificeren met jouw bedrijf en haar visie.

Het gebruik van storytelling technieken is dus van groot belang bij bedrijfsvideo’s. Door op een effectieve manier gebruik te maken van foto’s en video’s, en de juiste storytelling technieken toe te passen, kan jouw bedrijf haar boodschap op een krachtige en boeiende manier overbrengen en het merk positief positioneren in de markt.

Meer weten?

Bel 06 13 34 05 92‬ of laat je telefoonnummer achter!