Video heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt als het gaat om het werven van nieuwe medewerkers. Steeds meer bedrijven maken gebruik van video om zichzelf te presenteren en potentiële kandidaten aan te spreken. Maar waarom is video eigenlijk zo belangrijk voor het werven van nieuwe medewerkers? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

1. Beeld zegt meer dan woorden

Een bekend gezegde luidt: “Een beeld zegt meer dan duizend woorden.” En dat is ook precies wat video doet. Met video kun je in korte tijd veel informatie overbrengen en tegelijkertijd de sfeer en cultuur van jouw bedrijf laten zien. Hierdoor krijgen kandidaten een veel beter beeld van wat ze kunnen verwachten en kunnen ze beter bepalen of ze bij jouw bedrijf passen.

Bedrijfsvideo opdracht voor Trusted Shops

2. Persoonlijk contact

Een video zorgt voor een persoonlijker contact dan bijvoorbeeld een geschreven tekst of een foto. Mensen zijn van nature visueel ingesteld en reageren vaak sterker op beeld dan op tekst. Een video geeft je de mogelijkheid om direct contact te maken met potentiële kandidaten en jouw bedrijf op een persoonlijke manier te presenteren.

3. Een groter bereik

Video’s hebben over het algemeen een groter bereik dan bijvoorbeeld geschreven teksten. Mensen delen en liken video’s sneller dan teksten en daardoor kan jouw video zich snel verspreiden onder potentiële kandidaten. Hierdoor vergroot je de kans dat de juiste kandidaten jouw video zien en geïnteresseerd raken in jouw bedrijf.

4. Maakt het wervingsproces efficiënter

Het werven van nieuwe medewerkers kan een tijdrovend proces zijn. Door gebruik te maken van video’s kun je dit proces efficiënter maken. Je kunt bijvoorbeeld een video opnemen waarin je de belangrijkste informatie over de functie en het bedrijf presenteert. Hierdoor kunnen potentiële kandidaten alvast een eerste indruk krijgen en kun jij sneller bepalen welke kandidaten geschikt zijn voor een vervolggesprek.

Portfolio bedrijfsvideo’s 2022

5. Onderscheidend vermogen

Met video kun je jezelf als bedrijf onderscheiden van andere bedrijven. Het laat zien dat je innovatief bent en met de tijd meegaat. Daarnaast straalt het ook vertrouwen uit. Als je als bedrijf een goede video presenteert, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de werving en dat je serieus bent in het vinden van de juiste kandidaat.

Kortom, video is een krachtig middel om nieuwe medewerkers te werven. Het biedt de mogelijkheid om snel en persoonlijk contact te maken met potentiële kandidaten, vergroot het bereik en maakt het wervingsproces efficiënter. Het kan tevens helpen om jezelf te onderscheiden van andere bedrijven en geeft kandidaten een goed beeld van de sfeer en cultuur van jouw bedrijf. Door deze voordelen is het zeker aan te raden om video in te zetten.

Meer weten?

Bel 06 13 34 05 92‬ of laat je telefoonnummer achter!