Jouw verhaal vertellen met fotografie

Een foto kan een momentopname  zijn, of het kan een beeld zijn dat het verhaal van jouw bedrijf verteld. Kortom, ik vind dat een zakelijke foto veel meer is dan een moment.

Om een verhaal te vertalen naar beeld is het belangrijk te weten wat het verhaal is en aan welke doelgroep het verhaal gericht is. Waar gaat de foto voor worden gebruikt, wie of wat moet er in beeld worden gebracht en wat is de gewenste stijl?

Ik help jou graag met het uitdenken en uitwerken, om zo de fotografie perfect aan te laten sluiten bij het verhaal en de doelgroep van jouw bedrijf

contact opnemen veelgestelde vragen

Recente bedrijfsfotografie projecten

Bakery Sweets Center

Voor Bakery Sweets Center heb ik verschillende fotoreportages mogen maken bij bedrijven als Concorp, Royal Steensma en Fortuin.

Bakery Sweets Center wil graag jongeren stimuleren om een opleiding te volgen binnen de bakkerij- en zoetwarensector. Iedere maand zetten ze daarom een jong talent in de schijnwerper in de rubriek TalentZ.

Bekijk website

Fittershape

Voor Fittershape uit Leeuwarden heb ik verschillende productshoots gedaan van hun slimme weegschaal op meerdere locaties.

Veel mensen falen tijdens hun ‘Fitjourney’. Dit komt doordat het lastig is om de motivatie te behouden wanneer je geen inzicht hebt in de data van jouw lichaam. De Fittershape CONNECT geeft inzicht en helpt met een gezonde lifestyle.

Bekijk website

De Veiligheidsmakers

Voor De Veiligheidsmakers uit Leeuwarden heb ik de fotografie verzorgt voor hun nieuwe website.

De Veiligheidsmakers adviseren en ondersteunen bedrijven rondom veiligheid op de werkvloer. Daarnaast geven ze ook cursussen op het gebied van BHV, reanimatie en EHBO.

Bekijk website
Oude fotocamera

3 tips voor bedrijfsfotografie

1. Consistentie tussen beelden

Consistentie is belangrijk bij bedrijfsfotografie. Het is belangrijk dat de stijl, toon en kleur van de foto’s is afgestemd op de visie en branding van jouw bedrijf. Consistentie in het gebruik van licht, scherpte en belichting zorgt voor een professionele uitstraling van de foto’s.

2. Kies de juiste locatie

De locatie van de foto’s kan een groot verschil maken in de kwaliteit van de foto’s en het verhaal dat ze vertellen. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die past bij de boodschap en doelstellingen van jouw bedrijf. Samen gaan we op zoek naar juiste achtergrond en omgeving om de gewenste sfeer en emoties op te roepen.

3. Vertel een verhaal

Bedrijfsfotografie kan worden gebruikt om een verhaal te vertellen over jouw bedrijf en zijn activiteiten. Het is belangrijk om te denken aan de boodschap die je wilt overbrengen en hoe de foto’s kunnen worden gebruikt om die boodschap te ondersteunen. Ik zorg voor een mix van close-ups, overzichtsfoto’s en actiefoto’s om jouw verhaal op een interessante manier te vertellen.

Meer weten?

Laat je telefoonnummer achter voor meer informatie!

  Verrijk jouw fotografie met dronebeelden

  Black Coffee Visuals is internationaal gecertificeerd in het maken van drone-opnames.

  Ontdek de kracht van dronefotografie. De drone van Black Coffee Visuals legt indrukwekkende beelden vanuit de lucht vast.

  Met adembenemende luchtopnames voegt dronefotografie een nieuwe dimensie toe aan jouw visuele verhaal, waardoor jouw boodschap opvalt en een blijvende indruk achterlaat bij jouw publiek.

  meer informatie

  Veelgestelde vragen over zakelijke fotografie

  Het belang van bedrijfsfotografie ligt in het vastleggen van de visuele identiteit van jouw bedrijf. Bedrijfsfoto’s kunnen worden gebruikt voor marketing en branding doeleinden, zoals het weergeven van producten, diensten, werknemers, faciliteiten, evenementen.

  Er zijn verschillende soorten bedrijfsfotografie, waaronder productfotografie, portretfotografie, architectuurfotografie, evenementfotografie en interieurfotografie.

  Dronefotografie biedt de mogelijkheid om hoogwaardige foto’s vanuit de lucht vast te leggen. Het biedt een uniek perspectief dat anders moeilijk te bereiken is en biedt nieuwe mogelijkheden voor het visualiseren van bedrijfsactiviteiten, projecten en landschappen.

  Dronefotografie kan waardevol zijn voor diverse bedrijfstakken, zoals vastgoed, bouw, toerisme, evenementen, reclame, landbouw en meer. Elk bedrijf dat zijn visuele communicatie wil versterken en opvallen in een competitieve markt kan profiteren van dronefotografie.

  Ja, maar het gebruik van drones voor commerciële doeleinden kan aan regelgeving gebonden zijn, afhankelijk van het land en de locatie. Daarom onderzoek ik vooraf de geldende regels en vergunningen voor het gebruik van drones in jouw regio.

  De tijd die nodig is voor bedrijfsfotografie hangt af van de omvang van de opdracht en het aantal foto’s dat moet worden gemaakt.

  De kosten van bedrijfsfotografie zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type opdracht, de hoeveelheid werk die nodig is, de locatie en de apparatuur die nodig is.

  Bedrijfsfotografie kan worden gebruikt voor marketingdoeleinden, zoals voor advertenties, brochures, websites en sociale media.

  Om ervoor te zorgen dat bedrijfsfotografie past bij de branding van het bedrijf, gaan wij samen de gewenste stijl en visie uitwerken.

  Bedrijfsfotografie kan worden gebruikt om de klantbetrokkenheid te vergroten door het delen van eigen foto’s op sociale media en op de website van het bedrijf. Dit zorgt voor een laagdrempelige en persoonlijke benadering richting jouw (potentiële) klanten.

  De foto’s worden bewerkt aan de hand van de vooraf bepaalde visuele identiteit. Na het bewerken van de foto’s worden ze digitaal geleverd via een Google Drive link.

  Voor wie ik werk

  Logo Trusted Shops
  Logo Nederlandse Veiligheidsbranche
  Logo Boston Scientific
  Logo Elan Onderwijsgroep
  Foto Rob Schalker van A Fish Named Fred

  Andries heeft bij de start van A fish named Fred op creatieve wijze meegedacht over het op zetten van mooie achtergronden bij onze shoot beelden die “gewoon” bij ons in de showrooms gemaakt zijn.

  www.afishnamedfred.com

  Rob Schalker / A Fish Named Fred
  Foto Romy Broekroelofs van Trusted Shops

  Andries heeft voor Trusted Shops content gemaakt voor de employer branding van het bedrijf. Fijne samenwerking en goed advies! Wij zijn tevreden!

  www.trustedshops.nl

  Romy Broekroelofs / Trusted Shops
  Foto Dennis Lanson van Topic Media

  Ik heb heel fijn samengewerkt met Black Coffee! Er wordt erg goed meegedacht, de begeleiding is zeer professioneel, snel geschakeld en het eindresultaat was boven verwachting.

  www.topicmedia.nl

  Dennis Lanson / Topic Media