Vanaf woensdag 17 mei 2023 gaat de subsidie Digitale Zaak van start. Het is een initiatief van de overheid om kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun online aanwezigheid en marketing. De subsidie van maximaal 2.500 euro is bedoeld om ondernemers te helpen hun digitale mogelijkheden te verbeteren en hun bedrijf online te laten groeien. Aanmelden voor de subsidie kan uiterlijk t/m vrijdag 14 juli 2023.

1. Voor wie is de subsidie beschikbaar?

De subsidie Digitale Zaak is beschikbaar voor alle MKB-bedrijven in Nederland, van start-ups tot gevestigde bedrijven. Met de subsidie van Mijn Digitale Zaak kan je advies inwinnen en/of technologie aanschaffen. Dit om zo de basis van jouw bedrijf op orde te krijgen op het gebied van digitalisering en online marketing.

2. Het bouwen van een nieuwe website

Eén van de manieren waarop de subsidie kan worden gebruikt, is het bouwen van een responsive website. Dit is een belangrijke stap voor bedrijven die nog geen website hebben of die hun huidige website willen upgraden. Een responsive website zorgt ervoor dat de site op alle apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones, goed wordt weergegeven en toegankelijk is. Een professionele website kan het verschil maken tussen klanten die wel of niet voor jouw bedrijf kiezen.

3. Professionele fotografie of een bedrijfsfilm

Naast het bouwen van een responsive website kan de subsidie ook worden gebruikt voor professionele fotografie en video voor online marketing. Het gebruik van hoogwaardige foto’s en video’s is essentieel voor het aantrekken van klanten en het creëren van een sterke online aanwezigheid. Met de subsidie kunnen bedrijven professionele fotografie en video’s laten maken voor het promoten van jouw product of dienst. Deze kunnen worden ingezet voor jouw website, online advertenties, social media en andere online marketingcampagnes.

Promotievideo voor M.A. Sports in Leeuwarden

De subsidie Digitale Zaak kan ook worden gebruikt voor het verbeteren van de online zichtbaarheid van een bedrijf. Dit kan worden bereikt door zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ook het maken van aantrekkelijke online advertenties en het beheren van social media-accounts vergroot jouw zichtbaarheid. Het gebruik van deze technieken kan helpen om meer klanten naar jouw website te trekken.

4. Het aanvragen van de subsidie

Het aanvragen van de subsidie Digitale Zaak is eenvoudig en kan worden gedaan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bedrijven kunnen tot 50% van de kosten van hun digitale project vergoed krijgen, tot een maximum van €10.000 per jaar. De subsidie kan t/m vrijdag 14 juni 2023 worden aangevraagd.

Mijn Digitale Zaak is er voor ondernemers die:

  • staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK);
  • maximaal 50 werknemers hebben; en
  • minder dan € 10 miljoen omzet hadden in het afgelopen boekjaar.

Verder moet uw bedrijf aan de volgende voorwaarden voldoen om subsidie aan te vragen:

  • U moet minstens € 1000 aan kosten maken voor digitale investeringen die u nog gaat doen. U kunt geen subsidie krijgen voor investeringen die u al heeft gedaan. Bij uw aanvraag stuurt u een geldige, ongetekende offerte mee van uw leverancier.
  • U heeft nog niet eerder subsidie ontvangen via Mijn Digitale Zaak.
  • U mag het zogenoemde de-minimisplafond niet overschrijden met de subsidie via Mijn Digitale Zaak. Dit is een regel van de Europese Commissie om eerlijke concurrentie te garanderen. U mag per bedrijf maximaal €200.000 overheidssteun ontvangen binnen een periode van 3 jaar. Sommige sectoren hebben een lager maximumbedrag. Om aan te tonen dat u hieraan voldoet, legt u een verklaring de-minimissteun af.
  • Heeft u subsidie ontvangen voor dezelfde kosten van een andere partij, zoals uw gemeente? Dan mag deze subsidie samen met de subsidie die u ontvangt vanuit Mijn Digitale Zaak opgeteld maximaal € 2500,- zijn.
  • Verbonden ondernemingen kunnen in totaal 1 subsidieaanvraag toegekend krijgen.

Al met al biedt de subsidie Digitale Zaak een geweldige kans voor MKB-bedrijven om hun online aanwezigheid en marketing te verbeteren. Of je nu een nieuwe website wilt bouwen, professionele foto’s en video’s wilt laten maken of je online zichtbaarheid wilt vergroten, de subsidie kan je helpen om deze projecten te realiseren. Black Coffee Visuals helpt jouw bedrijf graag mee met de realisatie.

Meer weten?

Bel 06 13 34 05 92‬ of laat je telefoonnummer achter!