Herken je dat? Het ene moment zit je tot over je oren in het werk, met deadlines die je tot het uiterste dwingen. En dan ineens, akelig stil. De opdrachten blijven uit en de angst om te falen slaat toe. Als ondernemer is die achtbaan van onzekerheid helaas herkenbaar. De grillen van de markt, de concurrentie, de constante druk om te presteren – het kan je mentaal flink uitputten.

Maar weet je wat? Je bent niet alleen. In dit artikel bespreek ik de onzekerheid die veel ondernemers ervaren en deel ik 3 tips om die angst te overwinnen en een continue stroom van nieuwe opdrachten te creëren.

1. Bouw een ijzersterk netwerk

Vergeet de kracht van connecties niet. Online via LinkedIn, offline op branche-events, workshops, noem maar op. Bied waarde, help anderen, beantwoord vragen. Zo word je een waardevolle bron binnen je vakgebied. En wie weet, die connectie van vandaag kan morgen zomaar een nieuwe opdracht opleveren.

  • Tip: Deel je expertise met andere ondernemers door blogartikelen te schrijven, workshops te geven of te spreken op events.

2. Maak je online zichtbaar

Een professionele website en je social media zijn je visitekaartjes. Zorg voor een website met een duidelijke structuur, pakkende teksten en professionele foto’s en video’s. Deel waardevolle content op social media, promoot je diensten en reik uit naar je volgers.

  • Tip: Maak gebruik van storytelling in je online uitingen. Vertel en laat ook vooral zien wat je uniek maakt.

3. Versterk je personal branding

Positioneer je als expert. Deel je kennis in blogs, podcasts of webinars. Laat meer zien over jouw onderneming en over jezelf, door bijvoorbeeld een fotoreportage of een bedrijfsfilm te maken. Deel je drijfveren en missie in je online uitingen. Maak connectie met potentiële klanten door je persoonlijke verhaal te vertellen. Belicht cases en testimonials op je website en focus op de concrete resultaten die je voor je klanten behaalt.

  • Tip: Laat je klanten aan het woord komen. Deel positieve reviews en testimonials op je website en social media.

Herkenbaar? Deel je ervaring!

Laat mij weten of je de onzekerheid als ondernemer herkent. Wat is jouw beste tip om een continue stroom van opdrachten te genereren? Hoe ga je om met periodes van weinig opdrachten?

Meer weten?

Bel 06 13 34 05 92‬ of laat je telefoonnummer achter!