Videocontent is ontzettend belangrijk op sociale media. Het is echter jammer wanneer de video waar je zoveel tijd in hebt gestoken uiteindelijk niet het verwachte bereik heeft. Wat gaat er mis en waarom lukt het anderen wel? Voor bedrijven en ondernemers die zelf aan de slag willen met hun eigen videomateriaal, deel ik drie tips om jouw video’s een groter bereik te geven: houd het kort, houd het simpel en behoud de aandacht.

3 essentiële tips voor jouw videocontent

1. Houd het kort

Waarom het belangrijk is:
Simpel gezegd, hoe korter de video, de groter de kans dat mensen jouw video van begin tot eind bekijken. Social media platforms belonen volledig bekeken video’s met een groter organisch bereik. Een beknopte boodschap is bovendien gemakkelijker te onthouden.

Voorbeeld:
Stel, je wilt de aandacht trekken van potentiële werknemers met een wervingsvideo. In plaats van een uitgebreide bedrijfspresentatie, concentreer je op de kern van jouw bedrijfscultuur. Laat de sfeer binnen het team, de werkzaamheden en successen zien in een pakkende video van 40-50 seconden. Hierdoor wek je nieuwsgierigheid op en vergroot je de kans dat je kijkers op jouw website gaan kijken.

2. Houd het simpel

Waarom het belangrijk is:
Complexiteit is verwarrend en zal kijkers vervelen waardoor ze afhaken. Maak je boodschap begrijpelijk voor een breed publiek door jargon te vermijden en de inhoud te presenteren alsof je praat met een leek.

Voorbeeld:
Stel, je introduceert een nieuwe dienst. In plaats van diep in te gaan op technische details, richt je je op de voordelen voor de klant. Leg complexe concepten uit alsof je aan een vriend uitlegt waarom jouw dienst zo waardevol is. Begin met een herkenbare situatie en werk toe naar de oplossing die jouw dienst biedt.

3. Behoud de aandacht

Waarom het belangrijk is:
Eenmaal de aandacht vastgegrepen, is het belangrijk om deze niet meer los te laten. Door voldoende afwisseling in beelden, het toevoegen van ondertiteling en pakkende muziek blijft jouw video boeiend tot het einde. Zorg ook voor een duidelijke call-to-action aan het einde van de video.

Voorbeeld:
Stel, je wilt een video maken om een nieuw medische behandeling te introduceren. Toon relevante beelden rondom het proces van de behandeling en deel korte verhalen van personen die positieve ervaringen hebben gehad. Ondertitel de video zodat de informatie toegankelijk is voor kijkers die zonder geluid kijken. Voeg achtergrondmuziek toe om de videobeelden te ondersteunen. Sluit de video af met een call to action, zoals het bezoeken van jouw website voor meer informatie.

Met deze drie tips in het achterhoofd, kun je als bedrijf of ondernemer zelf aan de slag om videocontent te creëren die niet alleen opvalt, maar ook indruk maakt bij jouw doelgroep. Experimenteer, analyseer de resultaten en optimaliseer jouw aanpak voor een blijvende impact op sociale media. Heb je nog vragen, neem dan contact op.

Meer weten?

Bel 06 13 34 05 92‬ of laat je telefoonnummer achter!